Oude gloriën Sven Vermant zweert eeuwige trouw aan Blauw-Zwart: "Een volgende, logische stap"

Lander Marin
| 4 reacties
Sven Vermant zweert eeuwige trouw aan Blauw-Zwart: "Een volgende, logische stap"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke woensdag gaan we grasduinen in het verleden en kijken naar het heden, samen met een van de oude gloriën die ons voetbal rijk is. Zo ook met Sven Vermant, die momenteel nog steeds actief is bij zijn grote liefde Club Brugge.

Hij begon voor Lierenaar Vermant nochtans bij KV Mechelen, maar trok in 1993 naar Club Brugge. Hier zou hij acht seizoenen verblijven, waarna hij naar Duitsland ging. Schalke 04 werd zijn bestemming.

Bij Club pikte hij regelmatig zijn doelpuntjes mee, dit was bij Schalke minder het geval. Toch wist hij zich er op te werken tot kapitein. Zowel in 2001 als in 2002 won hij met hen de Beker van Duitsland.

Kaap van 400

Na vier Duitse seizoenen keerde hij in 05/06 terug naar Brugge. Daar volgde hij Gert Verheyen op als kapitein. Hij speelde in totaal zo’n 400 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Daarmee staat hij naast grootheden à la Van der Elst, Ceulemans, Verheyen, Borkelmans, ... Hij won met Club twee landstitels en twee keer de Beker van België.

Vermant verzamelde 18 caps voor de Rode Duivels. Hij maakte deel uit van de selectie van het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. In 2008 stopte hij als profvoetballer. Hij ging wel nog twee seizoenen aan de slag in eerste provinciale, bij FC Knokke.

Jeugdtrainer

Na zijn professionele voetbalcarrière behaalde hij zijn trainersdiploma en coachte hij de jeugd van Club Brugge. Hij was zelfs een tijd sportief manager, maar koos uiteindelijk toch voor het trainersmétier.

In april dit jaar won hij met de Brugse U17 de Future Talents Cup in Boedapest. Nu wordt hij beloftencoach bij blauw-zwart. "Ik ben erg blij met deze volgende stap in mijn loopbaan", aldus Vermant daarover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties