Daems klaar om zich in België te tonen: "Ik verheug me erop"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Daems klaar om zich in België te tonen: "Ik verheug me erop"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Filip Daems acteert, na een carrière van 14 jaar in het buitenland, opnieuw op de Belgische voetbalvelden. Hij wil zich graag nog eens tonen in eigen land.

Door Robby Morren

"Ik ben blij met mijn keuze voor Westerlo. Ik had de optie om terug naar België te keren altijd open gehouden. Na 14 jaar in het buitenland bood Westerlo mij die mogelijkheid op het moment dat ik einde contract was. Dan was de beslissing vrij snel genomen."

Het is geleden van 2001 dat Daems in de Jupiler Pro League voetbalde. "Ik heb de Belgische competitie wel altijd gevolgd, maar het is toch een beetje afwachten. Eigenlijk is het een beetje nieuw voor mij, maar ik verheug me er wel op", vertelt hij aan Voetbalkrant.

Westerlo heeft zich goed versterkt

De verdediger brengt een karrenvracht aan ervaring mee naar het Kuipje, maar kwam vorig seizoen niet meer in actie in de Bundesliga en mist daardoor matchritme. "Net daarom is de voorbereiding zo belangrijk voor mij. Ik heb nog een paar weken en ik verteer de trainingen goed."

Aangezien de competitie en het team nieuw zijn, is het voor Daems niet evident om te vertellen wat hij verwacht. "Ik vind het moeilijk om in te schatten hoe hoog Westerlo kan eindigen. Ik weet wel dat er 6 nieuwe jongens zijn en dat Westerlo zich goed heeft versterkt."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties