Essevee tankt vertrouwen in Aalst

Zulte Waregem heeft een oefenpot in het Pierre Cornelisstadion gewonnen met 2-4. Nieuwkomer Sami scoorde bij zijn debuut, Leye (2x) en Buyl dikten de score aan. Minder dan drie weken voor de competitiestart beginnen de contouren zich af te tekenen bij Essevee.

Aernout Van Lindt in Aalst

Zulte Waregem had er wel een fikse ochtendtraining opzitten van meer dan twee uur en dat was er in Aalst ook wel even aan te zien. Het had het even lastig om in het ritme te komen, het meeste tumult kwam in het eerste halfuur van naast de lijnen. (Lees HIER nog even na wat er precies gebeurde!)

Aan de rust was het dan toch 1-1, via twee doelpunten in evenveel minuten. Sami bekroonde zijn debuut bij Essevee met de openingstreffer, een minuut later was het via Lievens alweer gelijk.

Kaya aangever van dienst

Na de koffie kwamen beide teams gretiger uit de kleedkamers. Essevee ging op zoek naar openingen, Eendracht weerde zich als een duiveltje in een wijwatervat.

Kaya kon het gaatje echter vinden en gaf de 1-2 aan Leye op een presenteerblaadje, een minuut en een strafschop later was de match gespeeld. Buyl maakte er - opnieuw op aangeven van Kaya - nog 1-4 van, Janssens milderde in de slotfase.

Essevee speelde met: Bossut, D'Ulivo (46' Mendy), Sami (46' Essikal), Baudry (60' Godeau), Verboom (46' Ekangamene), Aneke, Jorgensen (65' Benteke), De Ridder (46' Brebels), Kaya (82' Paye), Cordaro (46' Buyl), Leye (82' Rosenthal)