Daarom wordt dit het seizoen van Malinwa

Daarom wordt dit het seizoen van Malinwa
Foto: © Photonews

KV Mechelen heeft in zes seizoenen met play-offs nog nooit de top-6 gehaald. Maar dit seizoen zou dat dan toch wel eens anders kunnen zijn. Waarom? Wij hebben wel enkele redenen met jullie te delen.

Door Aernout Van Lindt

Goede flow

Woensdagavond werd een oefenwedstrijd verloren tegen Antwerp, maar een voorbereidingswedstrijd zegt natuurlijk lang niet alles over de competitie. En daar is het gesternte toch wel gunstig gestemd.

Bovenal is KV Mechelen voorlopig - samen met AA Gent - dé ploeg van 2015. De manier waarop ze op het einde van de competitie en in play-off 2 dartelden geeft zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen. 

Kern niet verzwakt

Na zo'n goede periode is het vaak afwachten of er wel veel overschiet van je kern. "We gaan maximaal een-twee mensen laten vertrekken als iedereen er beter van wordt", aldus voorzitter Timmermans na de laatste wedstrijd van vorig seizoen.

Obradovic vertrok - voor een erg mooi bedrag - en er kwam meteen een vervanger. En ook in doel werd het verlies van Biebauw met Coosemans én Gillet erg mooi opgevangen. Geen verzwakking van de kern dus, temeer we van wintertransfers Leal en Cocalic nog niet het laatste hebben gezien.

Systeem staat er

Het zorgt voor de nodige stabiliteit. Coach Jankovic heeft iets neergezet en zal dat ook dit seizoen blijven doen. Met de gekende 5-3-2 (of 3-5-2 zo u wil). 

Iedereen weet stilaan wat te doen op een veld en nu kan dat ook van speeldag 1 gedaan worden. Coach Jankovic wil "altijd beter doen", had een meerjarenplan en wil dat ook dit seizoen ten uitvoer brengen. "Vorig seizoen wilden we stress geven om te winnen."

Fans zijn er klaar voor

De nieuwe tribune is in volle opbouw. Het toont dat Malinwa vooruit wil en wil blijven groeien en zal ook zijn weerslag hebben tijdens de wedstrijden.

Het legioen is trotser dan ooit op geel en rood en is erg blij met de manier van voetballen van Jankovic. Dat kan niet anders dan voor extra stuwing zorgen.

En met een beetje geluk ...

En we moeten ook durven toegeven: in het voorbije seizoen had Mechelen ook de nodige dosis pech. Zeker 10 punten gingen - voornamelijk in eigen huis - onverdiend verloren.

Reken die punten er in het volgende seizoen wél bij en je komt automatisch al dichter bij play-off 1. Het is niet van moeten voor Malinwa, maar het zou wel eens heel leuk kunnen worden Achter de Kazerne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties