Is dit de grootste Braziliaanse WK-blunder: "Als je de beste coach ter wereld weigert…"

Is dit de grootste Braziliaanse WK-blunder: "Als je de beste coach ter wereld weigert…"
Foto: © photonews

Het is een jaar om snel te vergeten voor de 'Goddelijke Kanaries'. Dit jaar werd het niks op de Copa América en dan was de WK-tragedie van vorig jaar nog niet eens helemaal verwerkt. Dani Alves meent te weten waar de kern van het probleem zich bevindt.

De Braziliaanse bond zou voor het WK een aanbod in de bus hebben gekregen van niemand minder dan Pep Guardiola. “Guardiola zei dat hij Brazilië wereldkampioen zou maken en dat hij alles al had uitgepland”, onthult Dani Alves in de Braziliaanse media.

Maar Guardiola werd vriendelijk bedankt door de bond. “Het excuus was dat ze geen idee hadden hoe het land op zijn aanstelling zou reageren. Maar als je de beste ter wereld niet wil aannemen, dan moet je je echt zorgen maken over je nationale ploeg”, zucht de Barcelona-verdediger.

“Het ging niet eens over geld”

“Guardiola stelde voor om betaald te worden aan de hand van de geleverde prestaties”, voegt Alves toe. “Niemand heeft een kleedkamer beter onder controle dan Pep, hij revolutioneerde het voetbal. Als je zo’n coach kunt aantrekken, zonder geld te besteden…”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties