TAS hakt knoop door: Albanië krijgt tóch de punten, en dat heeft gevolgen…

Geoffrey Rockele
| 4 reacties
TAS hakt knoop door: Albanië krijgt tóch de punten, en dat heeft gevolgen…
Foto: © Photonews

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië van eerder dit jaar liep volledig uit de hand. Toen de wedstrijd even werd stilgelegd vloog er plots een drone met een vlag het stadion binnen. Servië kreeg de overwinning, zonder punten. Maar nu heeft het TAS een andere beslissing genomen.

Eerder had de UEFA al beslist om Servië een 3-0 overwinning toe te kennen, maar de punten kregen ze niet. Beide landen kregen ook 100 000 euro boete en bovendien moesten de Serviërs twee wedstrijden achter gesloten deuren spelen. Daarop trokken beide teams naar het TAS.

En dat nam een andere beslissing. Volgens hen liet de organisatie in Belgrado te wensen over. Daardoor verliest Servië de match met 0-3. De boete en de wedstrijden achter gesloten deuren blijven geldig.

EK plots dichtbij

Voor de Albanezen is de beslissing rooskleuriger. Zij moeten ook de boete betalen, maar krijgen wel drie punten extra. Albanië komt nu op een gedeelde tweede plaats in de poule, op slechts twee punten van Portugal. Servië mag de EK-droom opbergen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties