In tegenstelling tot de grasmat, is AA Gent wél klaar voor het nieuwe seizoen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
In tegenstelling tot de grasmat, is AA Gent wél klaar voor het nieuwe seizoen
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De eersteklassers zitten in de laatste rechte lijn richting de start van het seizoen 2015-2016. Hoog tijd om eens na te gaan of landskampioen KAA Gent klaar is om de eerste titel uit de clubgeschiedenis met man en macht te verdedigen.

Afgaand op de resultaten in de oefenwedstrijden, heeft Hein Vanhaezebrouck nog wat werk voor de boeg. Maar het zijn natuurlijk oefenwedstrijden voor iets. En als er één iets is dat je niet mag doen, dan is het conclusies vastknopen aan die resultaten.

Nog geen volledige match top 

In die voorbereidingswedstrijden wordt er heel wat gewisseld om iedereen een kans te geven. Dat de Buffalo’s nog niet één match de volle negentig minuten konden swingen, is dan ook normaal. Maar Gent liet, zoals de tweede helft tegen Bordeaux bijvoorbeeld, wel al aardige helften zien.

Vanhaezebrouck zag niet één van zijn sterkhouders van vorig seizoen vertrekken. De solide basis staat er dus nog steeds en bovendien zijn de jonge jongens nu ook weer iets rijper. Kijk maar naar Benito Raman: acht goals in acht wedstrijden tijdens de voorbereiding. Niet mis.

Supercup komt te vroeg

De Supercup van aanstaande donderdag wordt na de galamatch tegen Bordeaux een nieuwe test. Geen simpele test, want Gent moet het stellen zonder enkele geblesseerden: Matton, Dejaegere, Nielsen en Gershon.

Nieuwkomer Johansson speelt nog een match met Malmo, terwijl Elhamed nog niet speelgerechtigd is. Het is dan ook duidelijk: in tegenstelling tot de grasmat in de Ghelamco Arena, is Gent klaar voor het nieuwe seizoen. Al mag de lat in de Supercup nog niet te hoog liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties