Gent 'slachtoffer' van eigen populariteit

Gent 'slachtoffer' van eigen populariteit
Foto: © photonews

Aanstaande maandag is het Buffalo Day tijdens de Gentse Feesten. Zo worden de mannen en de vrouwen voorgesteld aan het publiek. Al zal niet iedereen binnen raken op Sint-Baafs. De populariteit van de kampioen geeft zo zijn veiligheidsproblemen.

Op maandag 20 juli zal het Sint Baafsplein weer helemaal vollopen voor de ploegvoorstellingen. De vrouwen worden voorgesteld om 16.30 uur, een halfuurtje later is het tijd voor de mannen.

Maar er is nog meer: Resul Tapmaz, voorzitter van vzw Voetbal in de stad en schepen in Gent zal 's morgens de optrekking doen van de nieuwe KAA Gentvlag om 11u00 op de toren van de Sint-Baafskathedraal.

Veiligheid voor alles

Om de veiligheid te garanderen zal er wel moeten gewerkt worden met toegangsbandjes op Sint Baafs tijdens de ploegvoorstellingen. 

Maximaal 7500 mensen kunnen binnen. 2000 zullen worden verdeeld via de supportersfederatie, de 5500 andere toegangsbandjes kunnen morgen (zaterdag 18 juli) vanaf 10 uur opgehaald worden aan de Ghelamco Arena.

Geen nood voor wie er niet kan bij zijn echter: via een groot scherm kan ook op de Korenmarkt de ploegvoorstelling gevolgd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties