Analyse MPH heeft nog een weekje boetseerwerk voor de boeg

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
MPH heeft nog een weekje boetseerwerk voor de boeg
Foto: © Photonews

Club Brugge ging gisteren met de billen bloot in de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang. Het verlies van de Supercup is dan wel geen drama, maar blauw-zwart legde echt wel een belabberde prestatie op de mat.

Door Cédric De Volder

Het was eigenlijk na een tiental minuten al duidelijk: KAA Gent had er een pak meer zin in dan Club Brugge. Met Hans Vanaken, Abdoulay Diaby en Sébastien Bruzzese wilden enkele nieuwbakken Bruggelingen zich bewijzen, maar de trein kwam nooit helemaal onder stoom.

Op Olympia maakten ze zich na afloop alleszins geen zorgen. "We zitten nog steeds middenin de voorbereiding. Het is simpelweg onmogelijk om nu al honderd procent scherp te zijn", klonk het in koor. Enig probleem: binnen een weekje wacht STVV en ook Panathinaikos heeft trek in een rondje dansen op het Kampioenenbal.

En het is duidelijk. Michel Preud'homme is simpelweg nog aan het zoeken. Met Oscar Duarte mist de Luikenaar zijn sterkhouder in de defensie en op het middenveld zullen enkele belangrijke knopen moeten worden doorgehakt.

Maar ook vooraan stelt zich de vraag: twee spitsen of een éénmansvoorhoede? Het voorbeeld was gisteren treffend. Diaby begon op de flank, maar mocht na de wissel van Tom De Sutter centraal gaan acteren... voor amper tien minuutjes. Want dan was het weer de beurt aan Obbi Oularé.

7, 6, 5, ...

Conclusie? MPH heeft nog een weekje om zijn type-elftal te boetseren. Ook op de sociale media begonnen de blauw-zwarte fans te morren. Maar als er één coach is die zo'n huzarenstukje voor elkaar kan krijgen is het wel... die van Club Brugge.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties