Hoe Boussoufa tot dé topverdiener in de JPL kan uitgroeien

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 57 reacties
Hoe Boussoufa tot dé topverdiener in de JPL kan uitgroeien
Foto: © Photonews

Met een loon van maar liefst 2 miljoen euro per jaar kan Mbark Boussoufa de absolute topverdiener worden in de Jupiler Pro League. De Marokkaan zou bij een terugkeer naar Anderlecht zijn toekomstige teammaats voorbijsteken.

Paars-wit besloot na het vertrek van Jovanovic, Mbokani en Biglia de loonmassa drastisch in te perken. Een politiek waar de Brusselaars sinds de komst van Steven Defour vorig seizoen weer van afstapten.

Met een jaarloon van 1,5 miljoen euro op jaarbasis is Defour op dit moment de grootverdiener in onze Belgische competitie, samen met "El Artista" Matias Suarez.

De recordkampioen deelt overigens nog steeds dik betaalde contracten uit. Ook Silvio Proto (1,2) en Dennis Praet (1) ronden de kaap van 1 miljoen euro, zo diepte Sudpresse vorig jaar op.

Ook bij Standard lopen topverdieners rond. Ex-voorzitter Roland Duchâtelet slaagde erin Imoh Ezekiel (een half miljoen op vier maanden tijd) en Mehdi Carcela (1,4 miljoen euro) - inmiddels alweer weg - terug te halen naar Sclessin. En ook Jelle Van Damme boert goed bij de Rouches.

Bij Club Brugge sloot Victor Vazquez zich afgelopen seizoen aan bij een drietal. De Spanjaard vormt nu samen met Lior Refaelov, Tom De Sutter en Timmy Simons het blauw-zwarte kwartet dat meer dan 1 miljoen euro bruto ontvangt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties