"Bolat heeft heel het tussenseizoen met een personal coach getraind"

"Bolat heeft heel het tussenseizoen met een personal coach getraind"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guy Martens is de man die Sinan Bolat het best kent en de ex-doelmannentrainer van Genk bezweert ons dat de goalie scherp staat: "Hij heeft ongelooflijk hard gewerkt in het tussenseizoen."

Door Johan Walckiers

"Of hij geschikt is voor Club of niet, dat is niet aan mij om over te oordelen", zegt Martens als we hem confronteren met de aanstelling van Bolat bij blauw-zwart. "Maar over Sinan kan ik veel vertellen. Hij is de jongen die ik het langst ken en met wie ik het meest heb gewerkt."

"Ik had hem van zijn zevende tot zijn achttiende onder mijn hoede en ik plaats hem in hetzelfde rijtje als Bailly en Casteels. Zijn kwaliteiten heeft hij bij Standard wel laten zien."

Hij zag er bijzonder scherp uit

De afgelopen twee jaar speelde Bolat niet veel, 26 wedstrijden om precies te zijn. "Bij Galatasaray had hij een heel goeie doelman voor zich (Fernando Muslera, nvdr.). Volgens Sinan is hij één van de besten ter wereld. En ja, bij Porto heeft hij geen kans gekregen hé."

Martens heeft, zoals met al zijn ex-poulains, nog steeds een goed contact met Bolat. "Ik zag hem drie weken geleden nog en hij zag er bijzonder scherp uit. Hij heeft het hele tussenseizoen met een persoonlijke coach getraind. Het enige dat hij wil nu is spelen. En daarvoor wil hij alles doen", besluit Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties