De ambities van Standard: "Top-3 is een must"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
De ambities van Standard: "Top-3 is een must"
Foto: © photonews

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten Standard Luik op 3 in onze prognose, maar wat zijn de ambities aan de boorden van de Maas?

Door Sander De Graeve

Nieuwe sterke man Venanzi zag het groots en kondigde al aan dat er plannen gesmeed worden om het stadion met 7.000 plaatsen uit te breiden door de open hoeken aan tribune 3 helemaal dicht te maken.

Op het sportieve vlak wil de voorzitter komaf maken met de carrousel van uitgeleende spelers en voorlopig enkel nog spelers te kopen met het doel ze bij Standard te laten spelen. Voor dit seizoen mikt hij alvast op de top-3.

Wat denken de supporters?

Eddy Janssis van La Famille des Rouches ziet het alvast zitten: "De top-3 halen is een must", zegt hij aan Voetbalkrant.com. "Verder denk ik dat het in die top-3 heel nipt zal zijn. Als supporter hoop je dan altijd op iets meer. De belangrijkste doelstelling is eigenlijk nu al gehaald met de nieuwe voorzitter."

Ook met het transferbeleid is hij tevreden. "We hebben 90% van onze kern kunnen behouden en we zagen vorig seizoen dat daar talent in zat. De grootste namen hebben we niet, maar die had AA Gent dit seizoen ook niet. We weten allemaal hoe dat afgelopen is." Bij de uitgaande transfers had hij het bij bepaalde spelers iets moeilijker.

Alle registers opentrekken

"Het blijft vreemd om Ezekiel het logo van Standard te zien kussen na een goal tegen Anderlecht, om enkele maanden later bij hen te tekenen. Ook Igor De Camargo (die naar Genk trok, nvdr.) was een graag geziene speler bij de supporters." Nu wordt het vooral zaak om ook de supporters van de Rouches opnieuw een goeie naam te bezorgen.

Vorig seizoen gebeurde er immers veel in de tribunes van Sclessin. "Nu moeten we ervoor zorgen dat we die goeie vibe vasthouden en alle registers op een positieve manier opentrekken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties