De vraagtekens van Walem: "Dit systeem lijkt me momenteel het beste"

De vraagtekens van Walem: "Dit systeem lijkt me momenteel het beste"
Foto: © Photonews

KV Kortrijk begint zaterdag aan het seizoen met een duel tegen Standard. En dat zou wel eens een wedstrijd kunnen worden van twee teams die nog zoekende zijn. Bij de Rouches kan er nog versterking bij, maar ook Johan Walem kan nog een extraatje gebruiken.

Door Aernout Van Lindt

“Op de meeste plaatsen op het veld hebben we twee spelers per positie. Dat is positief en goed voor de onderlinge concurrentie”,  geeft de oefenmeester van KV Kortrijk aan. Tot zover het goede nieuws.

“Door de blessure van Stijn De Smet zijn we wel een belangrijke speler kwijt om voor creativiteit te zorgen”, weet Walem. Bovendien loopt ene Thomas Matton momenteel rond in de Ghelamco Arena en verhuisde Capon naar KV Oostende.

Voorbereiding dient toch om dingen uit te testen?

Dus is de vraag: hoe gaat Kortrijk spelen tegen Standard? Hij testte de voorbije weken verschillende systemen uit: “Om te kijken wat er ons het beste ligt. In de voorbereiding kan je dingen uittesten, pas als het competitie is, dan telt het resultaat.”

De brilscore tegen Mechelen was als laatste oefenpot dan ook geen graadmeter. “Ik kan begrijpen dat de fans wel eens een 3-0 of 4-0 overwinning zullen willen in eigen huis, maar we moeten punten pakken”, aldus nog Walem.

Ons spel zeker niet aanpassen aan Standard

“Qua systeem ligt 3-4-3 ons op dit moment misschien het beste”, aldus nog de oefenmeester. “Maar ik ga niet te vlug in mijn kaarten laten kijken en misschien zal ik nog veranderen.”

“Of ik me ga aanpassen aan het systeem van Standard? Dat zeker niet, we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties