Mexico pakt tiende Gold Cup en schrijft zo geschiedenis

Timothy Collard
| 5 reacties

De Gold Cup werkte de voorbije weken toe naar een hoogtepunt, en vannacht was het dan eindelijk zover: Jamaica en Mexico bekampten elkaar in de finale. Het waren uiteindelijk de Mexicanen die voor de tiende keer in de geschiedenis de trofee in de wacht konden slepen.

Na een grondige studieronde was het Mexico dat na een halfuur spelen op voorsprong klom. PSV-speler Guardado opende de score met een rake volley van binnen de zestien meter. 0-1 was meteen ook de ruststand.

Koude douche vlak na rust

Jamaica kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer, maar al in minuut één van de tweede helft kreeg het een koude douche. Corona schoof het leer van buiten de grote rechthoek over de grond in  de verste hoek: 0-2.

Peralta maakte het feestje compleet door op het uur voor de 0-3 te tekenen. De eerredder van Mattocks, tien minuten voor tijd, kwam uiteindelijk te laat. En zo heeft Mexico zijn tiende Gold Cup beet.