We zetten onze ploegen op scherp: toen liep het Europees fout met deze uitgangsposities

We zetten onze ploegen op scherp: toen liep het Europees fout met deze uitgangsposities
Foto: © Photonews

Club Brugge, Standard en Charleroi waren dit seizoen al allemaal actief op het Europese toneel. Wij gingen na hoe de kaarten liggen na de behaalde resultaten uit de heenwedstrijden.

Club Brugge

Blauw-zwart verloor de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Panathinaikos met 2-1. Op zich is dat een haalbare uitgangspositie, al is het voor Club met die score in het verleden al meermaals foutgelopen.

In de UEFA Beker voor bekerwinnaars van het seizoen 1995-1996 werd Club Brugge uitgeschakeld in de zestiende finales door Real Zaragoza. Nadat Club de heenwedstrijd met 2-1 verloor, waren de Spanjaarden in de terugmatch opnieuw te sterk: 1-0.

Ook in de Uefa Cup liep het al fout. In 1989-1990 ging Club er na de 2-1 nederlaag in de heenmatch uit tegen Rapid Wien. Tijdens de campagne 2002-2003 bleek Stuttgart te sterk. Het werd 2-1 en 1-0. Daarnaast verloor het in 2005-2006 twee keer met 2-1 tegen AS Roma.  

De laatste keer dat Club werd uitgeschakeld na een 2-1 nederlaag in de heenmatch was in de Europa League 2011-2012. Hannover 96 won toen ook de terugmatch met 1-0. 5 keer liep het dus Europees fout na een 2-1 nederlaag, Michel Preud’homme weet wat hem te doen staat.

Standard en Charleroi

Standard won zijn wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met 2-1 van Zeljeznicar. Voor de Rouches is er goed nieuws, zij gingen er Europees nog nooit uit na een 2-1 overwinning in de heenwedstrijd.

Charleroi moest in het verleden op Europees vlak slechts één keer een 2-0 achterstand ophalen. In de Uefa Cup van 1994-1995 ging het toen met die score de boot in tegen Rapid Boekarest. De Zebra’s slaagden bijna in die opzet, maar werden ondanks een 2-1 overwinning toch uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties