Kaya kritisch: "Als team meer verdedigen, want we pakken vermijdbare doelpunten"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Kaya kritisch: "Als team meer verdedigen, want we pakken vermijdbare doelpunten"
Foto: © photonews

3 op 6. Dat is het bilan van Zulte Waregem na twee speeldagen in de Jupiler Pro League. Twee keer zagen we erg hoopvolle zaken - met name een goede eerste helft in Luik. Maar toch ook nog flink wat werkpunten. Dat besef zit ook in de groep.

Door Aernout Van Lindt

“Ik kon me goed vrijmaken in de eerste helft tegen Standard. Dat geeft me zeker een extra boost om deze weg verder in te slaan”, was Onur Kaya tevreden.

Maar hij zag ook nog werkpunten naar de match tegen Genk toe: “Na het tegendoelpunt in de tweede helft speelden we te vaak de lange bal. We moeten blijven combineren en onze goede conditie beter uitspelen.”

Werkpunten nu aanpakken

Het valt op: zelfs in de voorbereiding kon Essevee amper een keer de nul houden: “We slikken te veel doelpunten, en te vaak zijn ze vermijdbaar. Het is nu aan ons als team om allen samen meer te verdedigen. Misschien moeten we vooraan ook al meer druk zetten”, geeft hij een voorzet.

En de match tegen de Limburgers wordt zeker niet makkelijk, weet de aanvallend ingestelde middenvelder. “Neen, het is opnieuw een goede ploeg waar we tegen spelen. Ons programma is absoluut zwaar, dus moeten we onze werkpunten nu aanpakken. Speciaal voor mij? Neen, ik heb maar een jaartje onder Maes gewerkt.”

In gesprek met Essevee TV gaf Kaya ook nog mee dat de Pro Assist geen doel op zich is, al wil hij wel belangrijk zijn voor Essevee. Met drie assists in twee wedstrijden is dat alvast geslaagd. Meer mooie woorden van de winger, alsook van Joël Sami kan je hier zien:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties