Het is nog niet gedaan: Pro League vergadert in het geheim

Het is nog niet gedaan: Pro League vergadert in het geheim
Foto: © photonews

De leden van de Pro League kwamen gisteren in alle stilte samen om hun eisenpakket naar de KBVB toe op te stellen. De conclusie was simpel: ze willen meer inspraak binnen de Belgische voetbalbond.

De Pro League heeft momenteel vijf vertegenwoordigers in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond: Bart Verhaeghe (Club Brugge), Philippe Collin (Anderlecht), Mehdi Bayat (Charleroi), Johan Timmermans (KV Mechelen) en Joseph Allijns (KV Kortrijk). Aangezien Marc Coucke ontslag nam, missen ze ondertussen één zetel.

Maar met zes afgevaardigden delven ze veruit het onderspit in de vergadering van 22. Gisteren kwamen ze samen om neer te pennen wat er daaraan moet gebeuren. Dat François De Keersmaecker na alle tumult nog steeds bondsvoorzitter is, frustreert immers meer dan één van de leden van de Pro League.

Naast een betere financiële controle willen ze zelf meer te zeggen hebben in het beleid. Dat zal door de Pro League-voorzitter, Roger Vanden Stock, woensdag meegedeeld worden aan De Keersmaecker en CEO Linard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties