Reactie Poulain begrijpt Belgische arbitrage niet: "Omdat het De Sutter is, fluiten ze niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 39 reacties
Poulain begrijpt Belgische arbitrage niet: "Omdat het De Sutter is, fluiten ze niet"
Foto: © photonews

KV Kortrijk vloog vanavond op heel korte tijd van de hemel in de hel. Vlak na de gelijkmaker van Papazoglou prikte Dierckx immers de 2-1 voor Club tegen de touwen. Volgens Poulain mocht die goal er zelfs niet gekomen zijn.

Sander De Graeve in Brugge

De 2-1 was de opmerkelijkste fase van de wedstrijd, niet alleen omwille van de perfecte afwerking van Dierckx of de extase die daarop volgde. Ook het haasje over van Poulain bij De Sutter mocht er zijn. Als de beste jockey bereed hij even de blauw-zwarte spits.

Volgens Poulain ging het niet om een fout van hem, maar één van De Sutter. "Ik hou niet van de speelstijl van De Sutter. Hij zoekt altijd maar de man op en nooit de bal", aldus Poulain. "Volgens mij is het echt wel fout bij die 2-1."

De arbitrage komt er niet heelhuids vanaf. "Ach, het is omdat het De Sutter is dat ze niet fluiten. In Frankrijk is het helemaal anders. Daar kunnen de aanvallers niet zomaar met alles wegkomen." Het was het avondje wel voor Poulain. Eerder pakte hij al uit met een bruggetje bij Diaby.

"Was het een bruggetje? Ik moet het eerlijk gezegd nog eens terugzien." Uiteindelijk overheerste de teleurstelling. Amper een dikke minuut na de goal van Papazoglou stond het alweer 2-1 voor Club Brugge. "Iedereen was stil achteraf, té teleurgesteld", gaf Kristof D'haene nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties