Top&Flop Nederland ziet bont en IJslands blauw

Nederland ziet bont en IJslands blauw
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers. Zelfs de internationale week nemen we onder de loep. Wie waren de topper en floppers van de voorbije zes dagen interlandvoetbal?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Viva IJsland

Met bijna 4000 supporters opdagen in Nederland én er vervolgens Oranje voor de tweede keer in deze campagne van langs geven. Het leverde heerlijke emobeelden op.

Via een 4 op 6 is het land nu ook helemaal geplaatst voor het EK in Frankrijk. Met die volksgekte die er nu al is, komen er dan misschien wel 10.000 IJslanders naar La Douce France. Eyjafjallajökull nog aan toe!

Wayne Rooney

En dan is er nog ene Wayne Rooney. Een strafschopgoal maken tegen B-landen als San Marino? Dat is op zich geen grote prestatie. Maar hij evenaarde er wel het record van Sir Bobby Charlton mee.

Drie dagen later maakte hij zijn 50e interlandgoal aller tijden en werd hij zelfs alleen leider. De troepen van Hodgson doen het overigens picobello en stoomden werkelijk door naar Frankrijk.

De gouden pik van Petkovic

Even zag het er naar uit dat Zwitserland mogelijk naar de barrages zou worden verwezen in deze EK-kwalificatiecampagne. Tegen rechtstreekse concurrent Slovenië stond het 0-2 achter.

En dus bracht coach Petkovic Drmic én Stocker in. Een twintigtal minuten later was het 3-2, met dank aan ... Drmic (2x) en Stocker die scoorden. Het verschil maken met je bank heet zoiets ...

FLOP

Viva Hollandia

"We zijn er niet bij en dat is prima, viva Hollandia", aldus Wolter Kroes kirrend van pijn op de bank. Tegen IJsland was het dramatisch, tegen Turkije moest de kelk tot de bodem leeg. 

Zwak, zwakker, oeverloes zwak, Oranje. Volgende maand winnen in Kazachstan lijkt voor deze selectie plots een hele klus. De hele EK-industrie lijkt in het water te vallen en voor jobverlies te gaan zorgen.

Schotten niet op het feestje?

Terwijl Wales, Noord-Ierland en Engeland er alledrie (quasi) zijn, deden de Schotten een erg lamentabele zaak op weg naar Frankrijk. Mogelijk zijn zij uiteindelijk het enige team uit het Verenigd Koninkrijk dat er niet zullen bij zijn op het EK.

We zouden het enkel heel erg vinden. Want we konden de match in en tegen Schotland op weg naar het WK 2014 erg smaken, leuke supporters ook.

Griekenland

Onze toekomstige tegenstander Griekenland is ondertussen ook in een crisis terechtgekomen zonder weerga. Het pakte tegen Roemenië wel zijn derde(!) punt van deze campagne. Het verloor eerder van Finland.

We kunnen eens te meer besluiten: we hebben het nu al getroffen met het oog op het WK 2018. Estland, Bosnië-Herzegovina, Cyprus en Griekenland in onze poule? Appeltje-eitje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties