Mag KV Oostende dromen van play-off één? Ja, maar...

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Mag KV Oostende dromen van play-off één? Ja, maar...
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Na een furieus seizoensbegin staat KV Oostende zowaar aan de leiding na zeven speeldagen in de Jupiler Pro League. Waar mogen de jongens van Marc Coucke dit seizoen van dromen?

  • Defensief nog wat werk aan de winkel
  • Bredere kern biedt mogelijkheden
  • Een gebrek aan regelmaat kan roet in het eten gooien

In het Albertpark zelf blijft men voorzichtig. De linkerkolom blijft de ambitie, maar mag KV Oostende niet van iets meer dromen? Play-off één bijvoorbeeld? De vraag is: zijn de Kustboys in staat om hun goede start te bevestigen of moet een terugval gevreesd worden? Een analyse. 

De doelman

Wouter Biebauw kwam de ploeg deze zomer versterken, maar tot nader order is Didier Ovono nog altijd de nummer één. Een beetje verrassend, want de Gabonees laat toch wel af en toe een steek vallen en dat heeft zijn ploeg in het verleden al punten gekost.

Dat Biebauw er nu bijgekomen is, betekent echter wel dat er een uitstekende doublure klaarstaat als het even wat minder zou lopen voor Ovono. Voorlopig is dat echter nog niet nodig gebleken. 

De verdediging

Het aantrekken van de ervaren Rozehnal en de vurige Capon was een schot in de roos. Beide spelers bewezen in het seizoensbegin immers al hun waarde.

Milic doet wat van hem verwacht wordt en Jordan Lukaku? Die lijkt dit seizoen vleuges gekregen te hebben. Defensief staat hij er, en aan de overkant toont hij zich een gesel voor de tegenstand.

Maar toch: als KV Oostende wil meestrijden voor de top-zes is er nog wat werk aan de winkel op defensief vlak. Slechts zes ploegen incasseerden dit seizoen al meer doelpunten.

Middenveld

Al sinds het begin van het nieuwe seizoen kwijten Jali en Siani zich uitstekend van hun taken op het middenveld. Voorlopig is Vandendriessche daar het slachtoffer van, maar op die manier heeft Vanderhaeghe wel een meer dan waardige back-up voor de twee.

Tot op heden zijn ook Berrier en Canesin op de afspraak. Het verleden heeft echter al bewezen dat beide heren weleens een terugval kennen in de loop van een seizoen. Dat zal ongetwijfeld invloed hebben op de resultaten van KV Oostende. 

De aanval

Goh Bi Cyriac heeft definitief een punt gezet achter zijn donkere periode bij Anderlecht. Getuige daarvan de hattrick op het veld van Waasland-Beveren.

De voormalige Standard-speler straalt opnieuw vertrouwen uit en bewees dat hij zijn neus voor goals nog niet kwijt is. KV Oostende heeft echter nog meer aanvallend talent lopen, met Musona en Akpala.

En dan zijn er in geval van nood ook nog altijd Coulibaly en Ruytinx: het ziet ernaar uit dat Vanderhaeghe zich voorlopig geen zorgen moet maken over zijn aanval.

De trainer

De transfer van Yves Vanderhaeghe is misschien wel de beste zet geweest van Marc Coucke. De jonge coach is immers volop aan het bevestigen na zijn doorbraak bij KV Kortrijk. Met die ploeg haalde hij vorig seizoen al play-off één. Kan hij die stunt herhalen met KV Oostende? 

Balans

Met vijf zeges in zeven wedstrijden is het seizoensbegin meer dan geslaagd voor KV Oostende. De voorsprong op nummer zeven Club Brugge bedraagt momenteel zes punten. Genoeg om te mogen dromen van de top-zes? Ja. 

Op voorwaarde dat de Kustboys, die toch een bredere kern hebben dan vorig seizoen, zich wat constanter tonen tijdens de reguliere competitie. Laat dat nu net het zwakke punt geweest zijn van KV Oostende tijdens de vorige jaargangen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties