Reactie Aanvoerder Schoofs deed het weer: "Wie niet trapt, kan ook niet scoren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Aanvoerder Schoofs deed het weer: "Wie niet trapt, kan ook niet scoren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Ik hoop dat de goal op mijn naam komt." Met een afgeweken schot zette Rob Schoofs STVV op weg naar een rustige avondwandeling in het Westelse Kuipje. En hoewel de aanvoerder het doelpunt uiteindelijk niet achter zijn naam kreeg, heeft hij de smaak van het scoren te pakken.

Diederik Geypen in Westerlo

"Er was natuurlijk een portie geluk mee gemoeid", gaf Schoofs na de klinkende zege toe. "Ik kreeg veel ruimte in het middenveld en dacht: waarom niet trappen? Met geluk ging die bal binnen. Maar goed, wie niet trapt, kan ook niet scoren."

De Truiense kapitein kreeg na zijn treffer tegen Charleroi een neus voor doelpunten. "Zonder die goal van vorige week had ik misschien niet naar doel getrapt. Het was een cruciaal moment voor ons en een perfect scenario voor de rest van de eerste helft."

Ik had zin om er nog eentje te maken

Bij de vele counters in de tweede helft dook Schoofs voortdurend op op de vijandelijke helft. "Er lag zoveel ruimte. Ik had zin om er nog eentje te maken. Het is onbegrijpelijk dat we daar niet meer van profiteerden. Daar ben ik wel kwaad over."

Droomt Schoofs niet stilaan van een plaats een rijtje hoger? "Neen toch niet. (lacht) Ik speel graag op het middenveld, maar wil wel meer goaltjes meepikken. Die van vorige week was belangrijk en mooi. Ik ga er nu alles aan doen om ook op Anderlecht te scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties