Reactie Hasi begrijpt Suarez: "Maar fit is hij de beste speler van België"

Hasi begrijpt Suarez: "Maar fit is hij de beste speler van België"
Foto: © Photonews

Het beeld van Anderlecht-STVV was misschien wel Matias Suarez die een karton waterflesje het veld optrapte. De frustraties dropen eraf bij de Argentijn: "Hij worstelt vooral met zichzelf", verklaart Besnik Hasi.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Mati is heel gefrustreerd op zichzelf", knikt Hasi. "Ik denk niet dat het veel te maken heeft met de wissel. Hij werkt heel hard om terug op niveau te geraken. Eerst in Barcelona, dan in de gym en nu al drie maanden op het veld. Maar het loopt nog niet zoals hij wil, maar dat is normaal."

Suarez staat echter elke wedstrijd weer in de basis, ondanks dat Hasi andere spitsen - zoals Ezekiel - tot zijn beschikking heeft. "Hij moet niet op die manier reageren. Hij krijgt heel veel vertrouwen van mij. Tot op het punt zelfs dat ik niet helemaal eerlijk ben met de andere spitsen. En daar moet ik ook wel rekening mee houden", aldus Hasi.

Suarez krijgt veel vertrouwen, tot op het punt dat ik niet helemaal eerlijk ben tegenover de andere spitsen

Maar Hasi weet ook wat een volledig fitte en vertrouwensvolle Suarez kan betekenen voor Anderlecht. "Fit is hij de beste speler in de competitie. Hij heeft een referentiematch nodig. Eentje waarin hij ook scoort en dan zal alles loslopen. Maar hij heeft twee jaar amper gespeeld, hij moet geduld hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties