Bakkali maakte de juiste keuze: "Ook Anderlecht was een optie"

Bakkali maakte de juiste keuze: "Ook Anderlecht was een optie"
Foto: © photonews

Zakaria Bakkali staat weer op de voetbalkaart. Bij Valencia krijgt hij steeds meer speeltijd en dat leverde hem ook een oproep voor de nationale ploeg op. Een beloning van Marc Wilmots, die hem met raad en daad bijstaat.

Bij PSV vertrok hij niet in de beste omstandigheden. "Mentaal waren die maanden bij PSV zeer moeilijk", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Vervolgens was het ook zwaar om de goeie keuze te maken. Eerst wilde ik een ploeg dicht bij de familie. Frankrijk of Duitsland. Ook Anderlecht was een optie. Maar uiteindelijk hebben we toch gekozen voor Spanje."

En dat was een weloverwogen keuze, met raad van twee belangrijke figuren. "Dit was in de eerste plaats mijn keuze", benadrukt hij. "Iedereen mag me raad geven, maar uiteindelijk doe ik wel mijn zin. Ik ben ook niet de man om veel naar anderen te luisteren."

Als je naar iedereen luistert, ben je verloren

"Eens je daarmee begint... De ene zegt dit, de andere dat. Voor je het weet, ben je verloren. Ik luister naar Lucien (Luciano D'Onofrio, nvdr), naar Marc (Wilmots, nvdr),... Als zij vinden dat dit of dat een goed plan is, gaan we ervoor."

Wilmots heeft hem Valencia dus aangeraden?"Aanraden is veel gezegd, maar hij vond het wel een goeie club voor mij. Ik vind het Spaanse voetbal zelf ook het beste. Ik zie mezelf op deze leeftijd niet voetballen in Engeland. In Spanje krijg je nog de tijd om een bal te controleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties