Depoitre is een laatbloeier, maar hij is niet alleen!

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Depoitre is een laatbloeier, maar hij is niet alleen!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Depoitre is intussen al 26. Afgelopen weekend debuteerde hij bij de nationale ploeg, maar zijn carrière kwam vrij laat in een stroomversnelling. Hij is natuurlijk niet de enige spits die op latere leeftijd de top bereikte.

Jackson Martinez

De Colombiaanse aanvaller van Atlético Madrid probeert zich momenteel aan te passen aan het Spaanse voetbal, maar was top bij FC Porto. Toen hij het Mexicaanse FC Chiaps verliet, was hij al 26. Drie seizoenen en 92 doelpunten later, werd hij gegeerd door half Europa. Hij legde aanbiedingen uit de Premier League en van AC Milan naast zich neer om naar de Spaanse hoofdstad te trekken.

Carlos Bacca

Een andere Colombiaan die pas op zijn 26e richting Europa trok, is Carlos Bacca. Na een seizoen bij Club Brugge veroverde hij de Primera Division en vooral de Europa League bij Sevilla. Intussen haalde AC Milan hem voor 30 miljoen euro weg uit de Andalusische hoofdstad. 

Didier Drogba

Didier Drogba is op zijn 37e nog altijd actief. Hij speelt momenteel bij Impact Montréal, maar maakte natuurlijk vooral faam bij Marseille en Chelsea. Het duurde echter een tijdje voor hij zijn carrière kon lanceren.

Jarenlang speelde hij op lagere niveaus, tot Guingamp hem kwam halen. Een jaar later ontplofte hij helemaal bij Olympique Marseille. Hij leidde de club naar de finale van de UEFA Cup en werd later het speerpunt van de Chelsea-aanval onder een zekere José Mourinho.  

Jan Koller

Momenteel is er Laurent Depoitre, maar jaren geleden hadden we in België Jan Koller. De Tsjechische reus werd na zijn aankomst in België door velen uitgelachen, maar in 1999 werd hij topschutter en versierde hij op zijn 27e een transfer naar Anderlecht. 

Daar pakte hij twee titels en had hij een belangrijk aandeel in het succes van Anderlecht in de Champions League. Het leverde hem een transfer naar Dortmund ook. Koller voetbalt overigens nog altijd, op amateurniveau bij TJ Smetanova Lhota. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties