Overzicht EK: Nederland huilt, Turkije juicht

Het werd een bijzonder emotionele avond op de laatste dag van de kwalificatieronde voor het EK. Nederland treurt, terwijl Turkije feest. Ook in Kroatië hebben ze iets te vieren, terwijl Noorwegen en Hongarije naar de barrages gestuurd worden.

Groep B

Wales maakte zich niet al te moe tegen Andorra. Na een flauwe eerste helft was het nog 0-0, maar na de pauze namen de Welshmen dan toch afstand. Ramsey en Bale scoorden.

Heel wat meer spanning uiteraard in het duel tussen Cyprus en Bosnië. De thuisploeg leek zowaar even op weg naar het EK, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Bosnië, dat zo derde wordt in de groep van de Rode Duivels.

Groep A

Voor Nederland werd de wedstrijd tegen Tsjechië een absoluut drama. 0-2 reeds aan de pauze. Al was er nog wat hoop: Blind had al in de eerste helft Van Persie ingebracht en Tsjechië kwam met tien man te staan na rood voor Suchy.

Na de pauze werd het echter nog erger: Van Persie scoorde dan wel, maar in het verkeerde doel: 0-3. Uiteindelijk kwamen de Nederlanders toch nog terug tot 2-3.

Turkije moest zo dus niet eens moeite doen voor de derde plaats. Dat deed het echter wel: in de slotfase bezorgde Inan de thuisploeg nog de zege en meteen ook het EK. Dankzij de overwinning van Kazachstan mogen de Turken zich de beste derde noemen! Hongarije wordt daardoor naar de barrages gestuurd.

Groep H

Spanning en drama ook in groep H. Daar was Noorwegen bij een 0-1 stand op het veld van Italië immers even op weg naar de eerste plaats. Uiteindelijk worden het echter barrages voor de Noren.

Italië won immers uiteindelijk met 2-1. Florenzi en Pellè scoorden in de laatste 20 minuten en maakten zo de buren uit Kroatië gelukkig. Die hadden immers aan een zuinige 0-1 zege op Malta genoeg voor de tweede stek.