Reactie De Bruyne is het beu: "Daar praat ik niet meer over"

De Bruyne is het beu: "Daar praat ik niet meer over"
Foto: © photonews

Kevin De Bruyne lapte er tegen Israël zijn vijfde doelpunt van de EK-kwalificatiecampagne in. De nummer 10 van de Duivels was niet euforisch, maar wel vastberaden. Hij wil bijvoorbeeld absoluut niet meer palaveren over zijn positie op het veld.

Maar eerst en vooral: de eerste plaats op de FIFA-ranking. "Dat is goed voor ons, dat betekent dat we vier jaar héél hard gewerkt hebben. Ja, we kunnen nog steeds beter spelen, maar we kunnen ook niet alles winnen."

"We wilden vanavond onze fans een plezier doen. Maar het was ook niet simpel tegen een ploeg die nog kon meedoen voor de barrages. Ze speelden wel met elf achteraan. We waren geduldig en creëerden veel kansen met veel goeie combinaties. "

De kers op de taart is natuurlijk het statuut van reekshoofd voor de EK-loting. "Je kan met een slechte loting nog altijd een moeilijke groep krijgen. We hebben van niemand schrik, maar ik denk ook niet dat de anderen schrik van ons hebben", aldus De Bruyne. 

We hebben van niemand schrik, maar de anderen hebben ook geen schrik van ons

En voor het EK hebben de Duivels grote ambities. "De finale? Als je een toernooi speelt, wil je het winnen. Je moet wel in vorm zijn op het juiste moment. Je kan een goeie match spelen, maar geëlimineerd worden. Of we favoriet of outsider zijn? Dat is aan jullie om over te schrijven hé."

De Bruyne speelt tegenwoordig als spelverdeler achter de spitsen. "Dat zijn maar dingen waar de media over blijven schrijven. Ik kan op de drie plaatsen spelen. Ik wil er niet meer over praten. Het zijn jullie die daarover altijd schrijven. Doe maar, ik speel wel."

Zijn vijf doelpunten dan. "Of het een competitie is tussen Eden en mezelf? (lacht) Daar veeg ik mijn voeten aan."

Wat is de beste positie van De Bruyne?

47%
1%
2%
51%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties