Anderlecht-youngster werd weggeplukt uit asielcentrum en is nu Belgisch international

Anderlecht-youngster werd weggeplukt uit asielcentrum en is nu Belgisch international
Foto: © photonews

Ademoglu staat al jaren bekend als één van de grootste talenten in de Anderlecht-jeugdwerking. De 17-jarige middenvelder met Turkse en Montenegrijnse roots werd op zijn vierde werd weggeplukt uit een asielcentrum in Bevelingen.

"Op een dag belden we naar het asielcentrum met de vraag of er geen kinderen zaten die wilden voetballen", vertelt Luc Vissers, secretaris van vierdeprovincialer Velm VV bij Sporza. "Alper stak er meteen bovenuit, maar omdat zijn ouders illegaal in het land waren, heeft het lang geduurd voor we zijn aansluiting in orde kregen."

Op zijn achtste werd zijn talent opgemerkt door Racing Genk, maar zes jaar later werd hij verleid door door het Purple Talent-programma van Anderlecht. "Natuurlijk heeft de situatie me beïnvloed. Hopelijk verdien ik later geld met voetbal, dan weet ik dat ik geen dikke nek moet hebben. Ik weet waar ik vandaan kom", aldus Ademoglu zelf.

En nu zit hij zelfs met België op het WK -17 in Chili. "Ik ben door Turkije opgeroepen toen ik 14 jaar was en nu eigenlijk ook, maar ik wil echt alleen voor België voetballen. Een WK is ook een mooi moment om jezelf te tonen. Het staat toch mooi op je cv."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties