Kudimbana is dé muur van Antwerp FC: "Ik snap niet dat er negatief wordt gedaan over mijn verleden"

Cédric De Volder
Cédric De Volder en Dirk Pieters
| 8 reacties
Kudimbana is dé muur van Antwerp FC: "Ik snap niet dat er negatief wordt gedaan over mijn verleden"
Foto: © Photonews

Het doel van Antwerp FC is dezer dagen een quasi versterkte burcht. De oudste club van België slikte dit seizoen nog maar vier tegendoelpunten. Leuk detail: met Nicaise Kudimbana staat er een oude bekende tussen de palen.

Nicaise Kudimbana als een beer tussen de palen én daarvoor het duo Maxime Biset - Steve Colpaert. Met andere woorden: de verdediging van Antwerp FC staat op poten. 

Meer zelfs: the Great Old slikte dit seizoen nog geen enkele veldgoal. Enkel stilstaande fases (inclusief een strafschop, nvdr.) en een eigen doelpunt zorgden er al voor dat Kudimbana de vislijn moest bovenhalen.

Het is jammer dat quasi elk tegendoelpunt voor puntenverlies zorgt

Nicaise Kudimbana

"Vier tegendoelpunten op elf wedstrijden is om van te gaan dromen", bekent Nicaise Kudimbana in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is jammer dat quasi elk tegendoelpunt voor puntenverlies zorgt. Dat was afgelopen zaterdag bij KMSK Deinze ook het geval."

Kudimbana is bij het brede publiek gekend voor zijn passages bij Cercle Brugge, KV Oostende en RSC Anderlecht. Op het hoogste niveau slaagde hij er echter nergens in om ook effectief door te breken.

"Ik begrijp eigenlijk niet dat er daar zo negatief wordt over gedaan. Met KVO pakte ik de titel in tweede klasse én speelde ik acht wedstrijden op het hoogste niveau. Dan was mijn tijd voorbij."

Ook over RSC Anderlecht is er geen slecht woord te horen. "Met Silvio Proto en Davy Roef stond ik naast twee topdoelmannen. Ik heb er niet gespeeld, maar ik pluk nu wel de vruchten van die ervaring."

Kevin Debaty

Kudimbana kreeg bij the Great Old overigens geen vrijgeleide naar de basisplaats. Kevin Debaty houdt hem meer dan scherp. "Sommige mensen hadden twijfels over mijn transfer, maar daar heb ik me geen moment mee beziggehouden."

Wat vinden jullie van de prestaties van Nicaise Kudimbana?

23%
74%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties