Fans Zulte Waregem én Kortrijk zetten spelers op scherp

Fans Zulte Waregem én Kortrijk zetten spelers op scherp
Foto: © photonews

Zondagavond, 20 uur. De derby tussen Zulte Waregem en Kortrijk. Een afspraak met de geschiedenis voor de spelers, maar vooral voor de supporters. En die doen een extra duit in het zakje op zaterdag.

Al de hele week jennen de supporters van beide teams elkaar via de sociale media, in de klas, op het werk, ... De streekderby van Zuid-West-Vlaanderen leeft als nooit tevoren.

En op zaterdag willen de fans dan ook maar wat graag hun duit in het zakje doen. Om 10 uur wordt er op het veld aan het Guldensporenstadion een sfeertraining georganiseerd door United 19, de sfeergroep van Kortrijk.

Ook veel volk in Waregem

Een uurtje later is het dan aan de spelers van Zulte Waregem om op het oefencomplex aangevuurd te worden door enkele honderden supporters. "We gaan zien wat dat geeft, maar we willen onze spelers positief aanmoedigen en even tonen hoe belangrijk de match is", klinkt het bij Geert Titeca van de supportersfederatie Esseveefans.

Om 11 uur begint de sfeertraining in Zulte Waregem. En dat allemaal om de spelers op scherp te zetten voor de clash op zondagavond. Dan is er ook een tifo voorzien, maar daarover later meer op onze site. Blijf ons dus het hele weekend in de gaten houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties