Dit is ons team van de week

Dit is ons team van de week
Foto: © SC

Ook dit weekend zaten onze redacteurs weer in alle stadions te likkebaarden bij de prestaties van enkele toppers in de Jupiler Pro League. We verzamelden de gegevens en brengen u ons team van de week.

Doel

De altijd beladen partij tussen STVV en Standard werd gewonnen door de thuisploeg. Met dank aan een heerlijke keeper Dutoit, die niet voor het eerst de sterkhouder was voor de Haspengouwers.

Verdediging

Dat hij vrije trappen kan geven, dat wisten we al. Maar nu begint Kosanovic ook nog kwistig te strooien met crosspasses. In de viermansdefensie kwam ook hij eigenlijk beter tot zijn recht. Rots in de branding in Charleroi? Rozehnal. En ook Foket speelde in Leuven een prima match.

Middenveld

Een rijtje hoger vandaag: Tim Matthys. En meteen ook een niveautje hoger, want wat was hij goed zeg. Doelpunt en assist, ook het deel van zijn confrater Sofiane Hanni. Drie Mechelaars zo, éindelijk speelde Malinwa eens op het gevraagde niveau.

Lepoint was voor Essevee ook goed voor een assist en een goaltje, Edmilson was - ondanks een gemiste strafschop - een gesel voor de spelers van Standard. En ook Vanaken komt er door bij blauw-zwart.

Aanval

Coulibaly maakte er meteen een topdagje voor hem van door de ban te breken in Leuven. Hij lijkt zijn overgang van Charleroi naar Gent te hebben verwerkt en is een extra optie voor Vanhaezebrouck, zeker als Depoitre wat sukkelt met blessures. Patosi was vrijdagavond al een gesel voor Genk op weg naar drie belangrijke punten.

En zo komen we uit bij dit team van de week: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties