Preud'homme tevreden met (late) ontbolstering: "Ik beschik over vier toppers voor twee plaatsen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 31 reacties
Preud'homme tevreden met (late) ontbolstering: "Ik beschik over vier toppers voor twee plaatsen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Stefano Denswil werd afgelopen januari met grote trom binnengehaald bij Club Brugge. Het jeugdproduct van Ajax Amsterdam moest de afwezigheid van Bjorn Engels opvangen, maar hij komt nu pas aan de oppervlakte. "Ik heb straks vier volwaardige pionnen", is Michel Preud'homme blij.

We herinneren ons nog de intro op de blauw-zwarte webstek bij het aankondigen van de transfer van Stefano Denswil. De opleiding van de Nederlander bij de vermaarde Ajax-school én zijn CL-wedstrijd tegen het grote FC Barcelona werden aangehaald.

Frank de Boer (coach van Ajax, nvdr.) had aangegeven dat Denswil niet het constante niveau van Ajax haalde, maar toch had iedereen torenhoge verwachtingen bij de vervanger van Bjorn Engels. 

Het tegendeel bleek aanvankelijk waar. Michel Preud'homme had vorig seizoen met Oscar Duarte en Brandon Mechele een vast duo in het hart van de defensie, maar wisselen zonder kwaliteitsverlies was niet mogelijk. 

Tot de wedstrijd van anderhalve week geleden bij Legia Warschau. Denswil kreeg zijn kans en stelde helemaal niet teleur. De verdediger hield tegen OH Leuven en bij KVC Westerlo Mechele op de bank, inclusief clean sheet. 

Stefano Denswil heeft opnieuw overtuigd

Michel Preud'homme

"Stefano heeft opnieuw overtuigd", is Preud'homme dan ook tevreden. "Eens Engels fit zal zijn beschik ik over vier toppers voor twee plaatsen. Dat is goed."

De Luikenaar kan blauw-zwart eindelijk opnieuw boetseren. "Ook op het middenveld krijg ik steeds meer keuzemogelijkheden. Claudemir deed het de voorbije weken enorm goed, terwijl Ruud Vormer bijna speelklaar is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties