Vanden Stock met bang hart naar Londen: "Het zou een exploot zijn als we iets pakken"

Vanden Stock met bang hart naar Londen: "Het zou een exploot zijn als we iets pakken"
Foto: © photonews

Roger Vanden Stock is deze morgen toch niet met het allergrootste vertrouwen richting Londen vertrokken. De preses van paars-wit vreest toch de verplaatsing naar het sterke Tottenham: "Maar een voorzitter moet optimistisch zijn."

Vanden Stock had er wel zin in, maar had ook bedenkingen. "Het is een galamatch voor ons ja, maar ik heb toch ook wat schrik", aldus de voorzitter. "Tottenham is de beste ploeg van onze groep. Het zou echt een exploot zijn als we hier iets pakken. Want we zijn toch verzwakt door het uitvallen van Obradovic en Praet."

Hij kan zich wel optrekken aan het feit dat Anderlecht - Qarabag buiten beschouwing gelaten - altijd iets meer kan in Europa. En zeker als het tegen grote ploegen moet voetballen. "Een voorzitter van Anderlecht moet optimistisch zijn, zeker naar de fans toe. We spelen al 52 jaar Europees, dat is ook een prestatie."

Idioot als ze ook thuis nog eens verliezen

Roger Vanden Stock

Maar die nederlaag bij Qarabag zindert nog altijd na. "Als we ons willen kwalificeren zullen we op verplaatsing nog iets moeten pakken na die nederlaag. Liefst al in Tottenham. Die wedstrijd kan ons de kwalificatie kosten."

Een punt of meer pakken op White Hart Lane wordt echter geen sinecure tegen een Premier League-ploeg die gewaarschuwd is. "Zij zullen revanche willen. Het zou idioot zijn dat ze in Brussel verliezen en dan ook nog thuis eens tegen ons verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties