Ook bij Dortmund loopt het niet voor Januzaj, en wel om deze redenen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Ook bij Dortmund loopt het niet voor Januzaj, en wel om deze redenen
Foto: © photonews

Adnan Januzaj verkaste op het einde van de zomermercato naar Borussia Dortmund, dat onze landgenoot tot het einde van het seizoen huurt van Manchester United. Maar kijk, iets meer dan twee maanden later vlot het ook in Duitsland niet bepaald voor Januzaj…

In de competitie verscheen onze landgenoot nog niet één keer aan de aftrap bij geel-zwart. Vijf keer mocht hij invallen, waardoor zijn teller op amper 138 minuten competitievoetbal staat. In de Europa League, het tweede toneel, mocht Januzaj twee keer starten.

Maar hoe komt het nu eigenlijk dat Januzaj er ook bij Borussia Dortmund niet in slaagt om zich écht door te zetten? Dat valt te wijten aan twee redenen. Eerst en vooral is er natuurlijk de moordende concurrentie. Mkhitaryan, Reus, Kagawa en Aubameyang speel je niet zomaar uit de ploeg.

Trainingsmentaliteit

Maar volgens Het Laatste Nieuws is er nog een reden. Een misschien wel véél belangrijkere… De mindere trainingsmentaliteit van onze jonge landgenoot. Neen, ook Thomas Tuchel heeft het er nog niet uitgekregen. Enkele weken terug riep Tuchel nog ‘Sta je te slapen?’, richting Januzaj.

Een duidelijk signaal dat er dus nog flink wat werk aan de winkel is voor Januzaj. Talent heeft het jeugdproduct van RSC Anderlecht met hopen. Maar om het tot een topspeler te schoppen, is er meer dan talent alleen nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties