Het Atomium van Mechelen: 'tijdelijke constructie' gaat na 28 jaar definitief tegen de vlakte

Het Atomium van Mechelen: 'tijdelijke constructie' gaat na 28 jaar definitief tegen de vlakte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Mechelen is het tijd voor een nieuwe fase in de verbouwingen van het stadion Achter de Kazerne. Vak D gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor een nieuwe constructie. Om dat te vieren worden combitickets gekocht voor de laatste twee thuismatchen van de tribune.

"De topmatchen tegen KV Oostende en Club Brugge vormen de afscheidstournee van de tribune achter het doel aan de kant van Telenet", laat de club weten. "Daarom kunnen fans nu een combiticket voor beide wedstrijden kopen aan 30 euro (volwassenen) en 20 euro (kinderen)."

Daarna gaat de tribune definitief tegen de vlakte. En dat is wel opmerkelijk, want de tribune werd in 1987 gezet als tijdelijke constructie. Michel Preud'homme was toen nog doelman bij Malinwa, binnen een maand zal hij er ook bij zijn op de laatste match van de tribune, maar dan als coach van Club Brugge.

Het Atomium van Mechelen werd de tribune D soms genoemd, omdat ook het Atomium in Brussel als tijdelijke constructie tijdens EXPO '58 was bedoeld ... en er nog altijd staat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties