Gewezen spelers Anderlecht en Lokeren raken gewond tijdens Griekse rellen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Gewezen spelers Anderlecht en Lokeren raken gewond tijdens Griekse rellen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Griekse derby tussen Panathinaikos en Olympiakos heeft gisteravond alweer voor onrust gezorgd. Toen de spelers van Olympiakos vooraf de grasmat kwamen inspecteren, liep het mis.

De Ultras van Panathinaikos gingen voor de wedstrijd al een kat- en muisspel aan met de politie. De ordediensten moesten het met een vuurgevecht van stenen ontgelden.

In het stadion staken de thuisfans een groen lichtspektakel van bengaals vuur af. Gewezen Lokeren-spits Alfred Finnbogason wilde het schouwspel vastleggen met zijn smartphone, maar kreeg een vuurpijl tegen zijn been. (zie video)

Ook voormalig Anderlecht-middenvelder Luka Milivojevic raakte volgens Olympiakos geblesseerd tijdens de ongeregeldheden. Scheidsrechter Andreas Pappas kon bijgevolg niet anders dan de wedstrijd afblazen.

Die beslissing zorgde voor olie op het vuur. Het gevecht tussen de harde kern van Panathinaikos en de politie escaleerde. Drie agenten raakten gewond.

De derby zorgde niet voor het eerst in de geschiedenis voor hevige rellen. Panathinaikos-voorzitter Alafouzos bood inmiddels zijn ontslag aan en wil dat de club zich terugtrekt uit de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties