Casteels laat zich niet uitlenen voor Rode Duivels: “Ga voor het EK mijn carrièreplanning niet omgooien”

Casteels laat zich niet uitlenen voor Rode Duivels: “Ga voor het EK mijn carrièreplanning niet omgooien”
Foto: © SC

Ook in de oefeninterlands tegen Italië en Spanje geen Koen Casteels in de selectie van Marc Wilmots. Die lijkt momenteel pas het nummer 5 in de pikorde, aangezien met Thibaut Courtois de nummer 1 geblesseerd is. “Vorige maand was ik wel wat verrast dat ik er niet bij was.”

Toen stond Casteels immers nog regelmatig onder de lat bij Wolfsburg, terwijl hij ondertussen door Benaglio naar het tweede plan is verwezen. “Hij moet eerst die strijd aangaan met Benaglio”, klonk het bij Marc Wilmots op een van zijn persconferenties.

En nu is hij er ook in de oefenduels tegen Italië en Spanje dus niet bij, Koen Casteels. “Ach, sinds het WK was ik er niet meer bij. Ik heb het laatste anderhalf jaar zelfs niets meer van de Rode Duivels gehoord”, klonk het in Sport/Voetbalmagazine.

Heb het laatste jaar niets meer van de Rode Duivels gehoord - Koen Casteels

Het EK is en blijft een doel voor Casteels, maar niet tegen elke prijs: “Ik ben er nog niet mee bezig, er kan nog veel gebeuren voor het EK. Als ik opgeroepen zou worden, zal ik daar met plezier op ingaan. Omgekeerd zal ik mijn kop niet laten hangen.”

“Ik ga mijn carrièreplanning in ieder geval niet omgooien omdat ik er absoluut bij wil zijn op het Europees Kampioenschap. De bondscoach zal dan wel beslissen op basis van zijn criteria”, gaat hij alvast niet voor de Rode Duivels denken richting uitleenbeurt in januari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties