Nieuwe mokerslag voor supporters? "We denken aan wedstrijden zonder bezoekende fans"

Redactie
| 17 reacties
Nieuwe mokerslag voor supporters? "We denken aan wedstrijden zonder bezoekende fans"
Foto: © photonews

De terreurdreiging houdt de Belgische competitie in bedwang. Afgelopen weekend werden twee wedstrijden afgelast. De Pro League onderzoekt de mogelijkheden om afgelastingen in de toekomst tegen te gaan. En daar gaan de fans niet om lachen.

Afgelopen weekend gingen Sporting Lokeren - RSC Anderlecht en Royal Mouscron Péruwelz - Sporting Charleroi niet door. De reden? De plaatselijke ordediensten hebben voor risicowedstrijden de hulp van de federale (Brusselse) politie nodig. 

Maar die eenheid is dezer dagen natuurlijk broodnodig in Brussel, waar het terreurniveau op vier staat. Met andere woorden: de kans bestaat dat er de komende weken nog afgelastingen zullen volgen. 

We hebben marge op de kalender, maar die is niet eindeloos

Nils Van Brantegem

"We hebben nog een beetje marge op de kalender", vertelt Nils Van Brantegem in Het Laatste Nieuws. "Maar die is niet eindeloos. We moeten momenteel alle opties openhouden."

Geen bezoekende fans?

De kalendermanager heeft dan ook slecht nieuws voor de fans. "We onderzoeken onder meer de piste om geen bezoekende fans toe te laten. Op die manier is er minder politie nodig en kunnen de wedstrijden gewoon gespeeld worden."

De kans bestaat dus dat België het voorbeeld van Frankrijk volgt. De fans van RSC Anderlecht en KAA Gent mogen om bovengenoemde reden niet afreizen naar respectievelijk Lyon en Monaco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties