Waanzinnige cijfers: Manchester City kan écht niet zonder Kompany

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Waanzinnige cijfers: Manchester City kan écht niet zonder Kompany
Foto: © photonews

Manchester City staat momenteel derde in de Premier League, op drie puntjes van het verrassende Leicester City. Maar: eigenlijk hadden The Citizens al vijf punten kunnen/moeten losstaan. Moet het gezegd dat ene Vincent Kompany gemist wordt? De cijfers bewijzen het!

Manchester City doet het met 29 op 45 niet eens zo slecht, maar het hadden ook al minstens 35 punten kunnen en zelfs moeten zijn. Te vaak ging er verdedigend wel iets fout, waardoor dure punten werden verloren.

Kevin De Bruyne kan het ook niet alleen. Zolang de verdediging op losse schroeven staat, zal er niet vaak makkelijk gewonnen worden. Kapitein Vincent Kompany wordt gemist, en hoe!

 AantalClean sheetsDoelsaldoPunten
Matchen mét Kompany8713-120/24
Matchen zonder Kompany7017-159/21

Vince The Prince speelde in de competitie voor The Citizens acht wedstrijden. Daarin werd 20 op 24 gepakt en was het doelsaldo 13-1. Zeven clean sheets en geen enkele verliesbeurt dus.

In de zeven wedstrijden zonder Kompany ... een doelsaldo van 17-15 en vooral: amper 9 op 21 qua punten. Bovendien geen enkele keer de netten droog kunnen houden in die partijen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties