Youngster geeft Dury extra optie: “Jonge spelers als ik moeten elke kans grijpen”

Youngster geeft Dury extra optie: “Jonge spelers als ik moeten elke kans grijpen”
Foto: © photonews

Zulte Waregem klopte Waasland-Beveren met 2-1 aan de eigen Gaverbeek. Door een resem geschorsten en geblesseerden kreeg Karim Essikal een nieuwe kans bij Essevee. En de middenvelder ontgoochelde niet: “De coach had me ervoor klaargemaakt.”

Christophe Lepoint slikte zijn vijfde gele kaart tegen Gent en was dus geschorst tegen Waasland-Beveren, terwijl Chuks Aneke met de knie sukkelde en ook buiten strijd was. Bovendien was ook gelegenheidsmiddenvelder Abdou Diallo geschorst.

“En dus wist ik al sinds maandag dat ik zou spelen op het middenveld. De coach had me meteen ingelicht, gezien de schorsingen en blessures dat ik me moest klaarmaken voor een match op het middenveld.”

Met een duidelijke opdracht: “Ik moest alleen voor de verdediging gaan spelen, met Storm en De Ridder voor me. De belangrijkste opdracht was de passlijnen naar Gano af te sluiten”, klonk het bij de middenvelder.

Ik weet ook wel dat Christophe terugkomt –

Die zich aardig uit de streng wist te trekken en zo zijn nieuwe kans greep: “Het ging wel goed, vond ik. Elke kans die je krijgt, moet je als jonge speler ook grijpen. Natuurlijk hoop ik op meer speelminuten, maar play-off 1 is het belangrijkste.”

Dus weet Essikal dat hij mogelijk opnieuw naar de bank kan vliegen. Zo zat hij onlangs zelfs nog in de tribune: “Ik wil blijven spelen, maar ik weet ook dat Christophe Lepoint terugkomt en dat hij belangrijk is voor Essevee.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties