Reactie Peeters viert eerste zege bij Westerlo: "Chapeau, Henkens"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Westerlo
| 1 reacties
Peeters viert eerste zege bij Westerlo: "Chapeau, Henkens"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eindelijk heeft Bob Peeters de wrange nasmaak van zijn laatste zege kunnen doorspoelen. Toen, bij Lokeren, wachtte zijn ontslag. Bij Westerlo lijkt hij de trein eindelijk op de rails te hebben.

Toch leek het er in het begin niet goed uit te zien. Westerlo begon dramatisch en Charleroi kwam al snel op voorsprong. "De eerste 20 minuten waren we echt nergens", iets wat Peeters helemaal niet kon appreciëren. 

"Je staat laatste, honderden kinderen doen een actie om de club te steunen en dan begin je zo. 0-2 na die start was niet onverdiend, maar blijkbaar hebben we dat nodig om te beginnen voetballen", aldus de coach van Westerlo.

Blijkbaar hebben we een tegengoal nodig om te beginnen voetballen

De goal van Gounongbe keerde het tij. "1-1 vlak voor rust was goed voor de moed. Het was verder niet fantastisch, maar het blok stond goed en de wil om te winnen was groter dan de angst om te verliezen."

Hij lichtte er de invalbeurt van Robin Henkens uit. "Chapeau voor Henkens, echt waar. Hij speelde woensdag pas zijn eerste match in zes maand tijd. Zijn eerste actie als invaller leverde meteen de penalty op. Zijn mentaliteit hebben we nodig om in eerste klasse te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties