Westerlo heeft een groot probleem

Westerlo heeft een groot probleem
Foto: © photonews

Westerlo gaat als hekkensluiter 2016 in. Om degradatie te vermijden zal het in de nieuwe jaargang uit een ander vaatje moeten tappen. Een heikel punt is de verdediging van de Kemphanen.

Na 21 speeldagen staat de teller van Westerlo qua tegendoelpunten al op 43. Het team slikt dus meer dan 2 goals per wedstrijd. Met 22 gemaakte goals geeft dat een uiterst negatief doelsaldo.

Bovendien kon Westel dit seizoen amper twee keer de nul houden. Tegen Genk en in Charleroi werd dit jaar 0-0 gespeeld, meer dan twee punten leverde dat dus nog niet op.

Ervaring gezocht

Terwijl OH Leuven al twee extra verdedigers heeft binnengelepeld, blijft het bij Westerlo wachten op eventuele versterking. En het lijkt erop dat wat extra ervaring zeker geen overbodige luxe zou zijn.

Zowel Apau, Schuermans als Petkovic maakten dit seizoen al fouten die punten hebben gekost, terwijl Daems de kar alleen ook niet kan trekken. Iemand naast hem met de nodige ervaring? Dat lijkt de enige manier om operatie redding in te zetten. Lokeren bewijst het: vanuit een goede organisatie kan je het schip naar veilige wateren brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties