De momenten van onze redacteur: Junior Malanda, Jelle Vossen en de Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De momenten van onze redacteur: Junior Malanda, Jelle Vossen en de Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun momenten van het afgelopen jaar. Vandaag de momenten van Timothy Collard.

Voetbal, de belangrijkste bijzaak ter wereld. In 2015 werd dat nog maar eens overduidelijk. Het was nu en dan smullen geblazen op de Belgische én buitenlandse voetbalvelden, maar tegelijkertijd werden we ook met de neus op de feiten gedrukt.

Te veel verdriet: Mertens, Nicot,...

Gregory Mertens (24, Sporting Lokeren) en Tim Nicot (23, Beerschot-Wilrijk) gingen heen door een hartfalen, terwijl Junior Malanda (21, VfL Wolfsburg) omkwam in een auto-ongeluk. Als jonge kerel – ik ben 24 – voel je je in je jeugdige enthousiasme plots wel héél erg kwetsbaar.

...én Malanda, de beresterke bink

Het gevaar loert soms om de hoek zonder dat we het goed en wel beseffen. En als een voetballer – een onaantastbaar iemand, zo lijkt het vaak – dan komt te gaan, dan staan we met zijn allen toch even stil bij de zin van het leven. Genieten van elke dag, dat is dan ook wat we moeten doen.

Het ga je goed, Junior

Het is vandaag 10 januari en dus dag op dag een jaar geleden dat Junior Malanda ons verliet. De beloftevolle middenvelder stond aan het begin van wat waarschijnlijk een mooie carrière zou worden. De beresterke bink had bij Zulte Waregem bewezen dat hij wat in zijn mars had en zou dat ook gaan doen bij Wolfsburg.

Alleen besliste een auto-ongeluk daar anders over. Malanda lag op de achterbank en had geen gordel om, iets wat hem fataal werd. We zullen hem altijd herinneren als een goede voetballer, een leider, een toptalent. Het ga je goed daarboven, Junior.

AA Gent & Rode Duivels

We verleggen de focus dan maar meteen naar de leukere momenten van het voorbije jaar. KAA Gent kleurde 2015, daar kunnen we niet om heen. Niemand die aan de start van het vorige seizoen durfde voorspellen dat De Buffalo’s kampioen zouden worden. Maar kijk, ze deden het wel. En hoe!

Verder plaatsten onze Rode Duivels zich voor het EK in Frankrijk. Dat lijkt misschien wel vanzelfsprekend, maar we mogen toch niet vergeten dat het alweer van 1984 geleden is dat we daarin slaagden… Want in 2000 waren we zeker van ons ticket, aangezien we mede-organisator waren.

Jelle Vossen

Tot slot pik ik er graag nog de meest opvallende transfer (voor mij dan toch) van het voorbije jaar uit. Die van Jelle Vossen. De spits ruilde eerst KRC Genk in voor Burnley, maar nog voor het verstrijken van dezelfde transferperiode zette Vossen zijn krabbel bij… Club Brugge.

Was het een spelletje van blauw-zwart om Genk om de tuin te leiden en de transferprijs te drukken of maakte Vossen écht de verkeerde keuze door voor een Engels avontuur te kiezen? We zullen het wellicht nooit weten. Maar een verrassende move was het zeker en vast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties