Wat zonder Defour & Dendoncker? Tielemans, Praet, Najar, ...

Wat zonder Defour & Dendoncker? Tielemans, Praet, Najar, ...
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na een doorgedreven stage wacht voor Anderlecht zondag meteen een klepper met het bezoek aan landskampioen AA Gent. Enkele dagen voor de trip naar de Arteveldestad zijn de zorgen groot.

Steven Defour (enkel) en Leander Dendoncker (lies) herstellen nog van blessures. In een worst-case scenario beschikt Besnik Hasi enkel over Youri Tielemans om het paars-witte middenveld te reguleren.

Tot voor de winter kon de Brusselse T1 nog Guillaume Gillet op die plek inzetten. Maar de polyvalente Luikenaar trok naar Nantes, terwijl zijn Braziliaanse vervanger Rafael Galhardo een zuivere rechtsback is.

Anderlecht wil deze winter enkel bij een opportuniteit toeslaan en dus zullen de jongens uit de huidige kern de hiaten moeten opvullen. Dennis Praet lijkt de aangewezen man voor een centrale rol en ook Andy Najar kent al enige ervaring in het hart van de ploeg. De Hondurees is echter op de sukkel met zijn knie.

Keuzes die het probleem natuurlijk naar de flank verleggen. Is Dodi Lukebakio na zijn eerste basisplaats tegen Westerlo klaar om ook in een titanenduel met AA Gent te starten?

Wordt Imoh Ezekiel tegen wil en dank weer op rechts geposteerd of moet Ibrahima Conté - tot voor de winter overbodig - het vraagstuk oplossen? De Belgische recordkampioen kan maar beter hopen dat Defour en Dendoncker tijdig herstellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties