Twee gevierde spitsen kritisch na wanprestatie Benteke: "Hij moet bewegen" en "Ik zie hem niet snel in de basiself terugkeren"

Twee gevierde spitsen kritisch na wanprestatie Benteke: "Hij moet bewegen" en "Ik zie hem niet snel in de basiself terugkeren"
Foto: © Photonews

Christian Benteke ging gisteren met Liverpool door in de FA Cup. Jürgen Klopp nam de Rode Duivel na de match in bescherming en loofde hem, maar enkele ex-topspitsen konden het niet laten om The Beast te overladen met alle zonden van Israël.

Benteke miste in de match tegen Exeter een dot van een kans, 1 op 1 met de goalie van de bezoekers. "Een zoveelste bewijs van zijn totaal gebrek aan vertrouwen", klonk het dan ook scherp bij Michael Owen. "Hij heeft nog veel punten waar hij moet aan werken als hij wil doorbreken bij Liverpool."

Om af te sluiten trok hij hard van leer tegen The Beast: "Ik zie deze man echt niet snel opnieuw een basisplaats veroveren bij Liverpool", aldus de spits die tussen 1996 en 2004 Liverpool van doelpunten voorzag. "In een match zoals die tegen Exeter moet hij minstens een keer kunnen scoren."

Je kan niet naast de middenvelders blijven staan -

Tony Cascarino

Owen is niet de enige ex-spits die kritiek heeft op de Rode Duivel: "Hij is snel en heeft een goede techniek, maar hij moet echt dringend gaan bewegen", klinkt het bij Tony Cascarino. "Hij moet echt gaan veranderen en meer bewegen."

De huidige manier van spelen bevalt Cascarino allerminst: "HIj staat daar maar wat te staan, terwijl hij ruimte voor zichzelf moet gaan maken en zo zelf de kansen af moet dwingen. Je kan echt niet naast de middenvelders blijven staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties