Gent houdt de vinger op de knip: "Onderhandelen met Louwagie? Pfff"

Gent houdt de vinger op de knip: "Onderhandelen met Louwagie? Pfff"
Foto: © photonews

AA Gent heeft het voorbije jaar de kassa serieus gespekt zien worden, maar dat betekent niet dat er met de miljoenen gesmeten wordt. Elke transfer wordt nog steeds onder de microscoop gehouden en elke euro omgedraaid. Een les die geleerd werd uit het verleden.

Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie hebben jarenlang zwarte sneeuw gezien. Een immense financiële put moest opgevuld worden, maar daar slaagden ze in. Niet langer door sportief succes na te lopen met een karrevracht spelers, maar door gerichte aankopen.

Geen verschil tussen speler van drie miljoen en één van 2 miljoen

We herinneren ons de tijd dat Gent een duiventil voor spelers was nog heel goed. Nu de puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen, richt Gent zich naar zijn scouting, die blijkbaar schitterend werk verricht. Een opmerkelijke uitspraak van Michel Louwagie daarbij was: "Ik zie niet zoveel verschil tussen een speler van drie miljoen en één van 1,5-2 miljoen."

Het toont aan dat Gent nog steeds geen zotte dingen gaat doen met zijn miljoenen van de Champions League. Louwagie en De Witte leiden hun club als goede huisvaders. Er wordt geïnvesteerd, maar enkel op de posities die nodig zijn. 

Louwagie? Hard maar correct

In het verhaal van Gent van het laatste anderhalf jaar is enkel topaankoop Erik Johansson niet geslaagd, maar die werd zonder verlies terug doorverkocht. "Ga maar eens onderhandelen met Louwagie", vertelt een manager ons. "Pfff, dan weet je het wel. Die man is keihard in zijn onderhandelingen."

Louwagie heeft zijn zaken en het budget van Gent onder controle. En dat wil hij zo houden. Een les die hij op de harde manier geleerd heeft, maar die hij nooit meer zal vergeten. "Hard, maar heel correct", vertelt diezelfde manager. "Een woord bij Louwagie is een woord. Daar komt hij niet meer op terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties