KV Kortrijk geeft tekst en uitleg bij omstreden transfer: "Die spits is betaald met eigen middelen"
Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 18 reacties

KV Kortrijk reageert op omstreden transfer van Kenneth Zohoré

KV Kortrijk geeft tekst en uitleg bij omstreden transfer: "Die spits is betaald met eigen middelen"
Foto: © photonews

KV Kortrijk trok Kenneth Zohoré aan en… verhuurde de speler onmiddellijk aan Cardiff City. Er kwam meteen een pak kritiek op de werkwijze van de West-Vlamingen. Dat heeft dus een woordje uitleg nodig.

Cardiff City kreeg een transferverbod opgelegd en mag daardoor zelf geen transfers doen. En net daar komt KV Kortrijk - beide clubs hebben Vincent Tan als eigenaar - in beeld. Dat kan je via DEZE LINK nog eens nalezen.

De Welshe club kan zo’n speler van KVK wel lenen. En dat woordje is heel belangrijk. Zo’n transferverbod bepaalt namelijk dat een club geen vergoeding mag betalen voor een speler. Volgens diverse bronnen betaalden de Kerels een slordige vier miljoen euro voor de Deense aanvaller. En deed een pak wenkbrauwen fronsen. 

Het is namelijk geen geheim dat Kortrijk niet de rijkste club van België is. ”Neem een vierde van dat transferbedrag en je zit op het goede spoor”, kregen we te horen in het Guldensporenstadion. "Zohoré is overigens aangesloten bij KVK en betaald met eigen middelen."

”Bovendien is KV Kortrijk er de voorbije seizoenen in geslaagd om als één van de weinige clubs in België het boekjaar met een winst van ruim één miljoen euro af te sluiten en dit puur op exploitatie, dus zonder inkomende transfergelden”, klinkt het bij woordvoerder Jelle Brulez.

Centje verdienen of herkansing in West-Vlaanderen

”Het budget is dan ook omhoog getrokken tot zo’n elf miljoen euro. Dat is mooi als je weet dat we in ons eerste seizoen op het hoogste niveau op zo’n drie miljoen euro draaiden. Alles is opgebouwd met eigen middelen.”

Ondertussen is ook geweten dat Cardiff City een aankoopoptie heeft op Zohoré. Met andere woorden: Kortrijk hoopt dat de Deense aanvaller potten breekt in Wales om er nog een centje aan te verdienen. En anders kan hij het ook in West-Vlaanderen eens proberen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties