Club Brugge - Standard om de Beker: zó verliep de weg naar Heizel

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 2 reacties
Club Brugge - Standard om de Beker: zó verliep de weg naar Heizel
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Nu de finalisten bekend zijn, is het tijd om eens terug te blikken. Wie heeft wie moeten bekampen om aan de meet te geraken en wie heeft het meeste moeite gehad?

Standard

De eerst geplaatste finalist was Standard. De Rouches speelden in de halve finale 2 keer tegen Racing Genk, al bij al wonnen de Luikenaars gemakkelijk en verdiend deze halve finale en mochten ze als eerste hun treinticket naar Brussel boeken.

Onze eersteklassers kwamen in de Croky Cup pas in de zestiende finale ten tonele. Standard werd uitgeloot tegen derdeklasser VV Coxyde. Het won die match, maar het ging niet van een leien dakje. Tot in minuut 81 stond het nog 2-2, maar Brüls kon uiteindelijk de winnende treffer binnen trappen.

De loting voor de achtste finale bracht voor Ferrera en de zijnen een thuismatch tegen STVV. Met andere woorden, Ferrera tegen zijn ex-ploeg. De roodhemden speelden een dominante eerste helft waarin ze twee keer scoorden via Yatabaré en Arslanagic. De tweede helft werd een maat voor niets en de ploeg uit Brugge ging door naar de kwartfinale.

In die kwartfinale maakte Kortrijk de verplaatsing naar Sclessin. De thuisploeg verspilde niet al te veel moeite aan de Kerels. Twee goals in de eerste helft, een van Teixeira en een van Dossevi, volstonden. Al bij al won Standard deze match gemakkelijk. Kortrijk kwam bijzonder zwak voor de dag.

Het verhaal van de halve finales kent iedereen ondertussen wel. Anders kan je het hier herbekijken.

Club Brugge

Die andere finalist is Club Brugge. De troepen van Preud'homme staan zo voor het tweede jaar op rij in Brussel. Vorig jaar wonnen ze die finale nog van Sporting Anderlecht.

Voor de eerste ronde moest Brugge direct een lange verplaatsing maken. Diep in Limburg, op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. De lange busrit had echter geen invloed op het spel van de uitploeg. Blauw-zwart won eenvoudig met 0-4, met onder meer twee goals van Vanaken.

De achtste finale is voor FCB een pak moeilijker. In een thuismatch tegen Lokeren moet het wachten tot minuut 93 om de winnende goal te maken. Stefano Denswil scoort de treffer van de kwalificatie. Leekens en de zijnen blijven ontgoocheld achter, de Bruggelingen gaan vrolijk een ronde verder.

Zijn kwartfinale speelt Brugge op het veld van Westerlo. De Kemphanen kunnen Club niet tegenhouden op weg naar het Koning Boudewijnstadion. Diaby beleeft een prettige avond en maakt beide doelpunten. De eindstand is 0-2  en de Bruggelingen keren tevreden terug naar Jan Breydel.

In de halve finale trof Club Brugge AA Gent. Het verhaal van die halve finale kan u hier lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties