"Ik zou graag eens Praet-Tielemans-Suarez-Djuricic in één elftal zien"

"Ik zou graag eens Praet-Tielemans-Suarez-Djuricic in één elftal zien"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Filip Djuricic maakte in drie matchen tijd héél wat indruk op de Belgische velden. Er wordt gezegd dat hij nog maar aan 50 procent van zijn mogelijkheden zit. Wat moet dat dan worden? Ook Hernan Losada, liefhebber van technische voetballers, is onder de indruk.

Onze huisanalist zag hem aan het werk en was direct gewonnen voor zijn speelstijl. "Hij zoekt altijd de oplossing vooruit. En hij neemt ook risico's, wat in de laatste meters heel belangrijk is. Zelfs als het soms fout loopt, het moet maar één keer lukken en er staat iemand alleen voor de goal", aldus de Argentijn, die zelf 'meneur de jeu' is.

Hij neemt risico's in de laatste meters - Hernan Losada

"De supporters van Anderlecht komen naar het stadion voor zo'n speler. En er zitten er redelijk veel in dat elftal nu. Ik zou graag Tielemans, Praet, Djuricic en Suarez eens in het elftal zien staan. Al is dat wel moeilijk voor het evenwicht. Zo'n Badji is daar heel belangrijk in. Hij zorgt voor een balans", aldus Losada.

Een pure 'nummer 10', het is lang geleden. "Dat is geen flankspeler hé. Er is een trend om je beste spelers op de kanten te zetten. Maar een Suarez kan dat bijvoorbeeld ook niet. Daarom zou het wel eens leuk zijn om die twee samen op het veld te zien. Suarez is een spits, dat heb ik altijd gezegd."

Als ik Djuricic was, zou ik niet twijfelen om bij Anderlecht te blijven

Hernan Losada

"Als hij een steekpass vanuit zijn rug krijgt, zou het voor hem ook veel makkelijker zijn", meent Losada. "Maar Anderlecht heeft gekozen voor voorzetten vanop de flank en dan heb je een stevige en grote spits zoals Okaka en Sylla nodig."

Er gaan al veel stemmen op dat Anderlecht zo snel mogelijk de optie op Djuricic moet lichten. "Het is nog te vroeg om te oordelen. Voor hem is het belangrijk dat hij direct mag spelen bij een goeie ploeg. Veel minuten maken en dan zien we wel. Als ik Djuricic was zou ik niet twijfelen om te blijven", geeft Losada nog een raad mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties