Onverwachte doelpuntenkermis bij Westerlo: "Ik heb zelf aan de trainer gezegd dat ik daar beter speel"

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 0 reacties
Onverwachte doelpuntenkermis bij Westerlo: "Ik heb zelf aan de trainer gezegd dat ik daar beter speel"
Foto: © Photonews

Vrijdagavond is er het duel tussen Club Brugge en KVC Westerlo. De ene ploeg staat bovenaan het klassement, de andere vecht tegen degradatie. Maar toch zijn ze allebei in vorm. Vooral Westerlo doet het goed, wij vroegen aan Benji De Ceulaer hoe dat komt.

Brugge zit op wolken sinds het twee keer Gent kon verslaan en Westerlo oogt zelfzeker na de winst tegen Standard. De Kempenaars zullen het wel zonder man in vorm De Ceulaer moeten doen. Hij pakte tegen de Rouches zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst.

Toch denkt De Ceulaer dat Westerlo ook zonder hem goed zal presteren. “Het wordt gesloten voetballen voor ons want Brugge is een hele goede ploeg. Ze voetballen en combineren heel vlot, maar ik denk dat wij daar met onze ploeg een gepast antwoord op zullen vinden.”

Gounongbé zal dus zijn maatje moeten missen vooraan. Jammer voor Westerlo want het spitsenduo De Ceulaer-Gounongbé is in bloedvorm. Het lijkt te klikken tussen de twee aanvallers.

Sinds de winterstop zijn ze samen goed voor zeven doelpunten en drie assists in vijf wedstrijden. Dat zijn zeer goede cijfers voor een ploeg in volle degradatiestrijd. Hoe komt het dat die klik er nu pas is?

“Ik heb zelf aan de trainer aangegeven dat mijn beste positie op de tien is, achter de spitsen. Daar heb ik ook een vrije rol waardoor ik zelf scoor en ook anderen laat scoren. Dat is mijn ideale positie, daar speelde ik ook bij Genk en Lokeren.”

Westerlo is een sterke reeks aan het neerzetten. Na de winterstop scoren de mannen van Bob Peeters 10 op 15. Het was niet altijd even mooi, maar ze halen de punten wel. Volgens Benji De Ceulaer moet je soms wat geluk hebben:

“Ik denk dat wij in een goede flow zitten, en dat we bij bepaalde momenten in een wedstrijd wat geluk aan onze zijde hebben en ik denk dat dat toch wel heel belangrijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties