Uitgelekt: Real Madrid verkocht Di Maria met ‘anti-Barcelonaclausule’ en andere opvallende regels en boetes

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Uitgelekt: Real Madrid verkocht Di Maria met ‘anti-Barcelonaclausule’ en andere opvallende regels en boetes
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid verpatste Angel Di Maria in de zomer van 2014 aan Manchester United. Een succes werd de transfer hoegenaamd niet, maar nu lekte uit dat de Spaanse topclub wel enkele opvallende clausules in de deal liet opnemen.

Dat Manchester United anderhalf jaar geleden 75 miljoen euro neertelde om Di Maria binnen te halen, was al langer geweten. Maar nu onthulde klokkenluidersite Football Leaks enkele opvallende details van de peperdure transfer.

Na één seizoen verkopen aan Spaanse club? 50 miljoen euro boete!

Zo liet Real bijvoorbeeld een anti-Barcelonaclausule opnemen in het contract. Manchester United mocht Di Maria op geen enkel moment doorverkopen aan Barça. Als de Engelsen de aanvallende middenvelder zouden doorverkopen aan een andere Spaanse club, dan mocht Real een ‘boete’ van 50 miljoen euro innen. Ieder seizoen zou dat bedrag dalen met 10 miljoen. Best opvallend.

Voorts kon het transferbedrag ook nog flink oplopen wanneer Di Maria persoonlijk succes zou kennen. Mocht hij het podium van de Gouden Bal gehaald hebben, dan moest United nog eens 5 miljoen euro betalen aan Real. Als de Argentijn eerste zou eindigen tijdens het referendum, dan moesten The Red Devils zelfs 10 miljoen euro ophoesten.

Voor 63 miljoen euro naar PSG

Maar uiteindelijk kwam het nooit zover. Di Maria kende een teleurstellend seizoen in de Premier League en pakte afgelopen zomer alweer zijn biezen. United verkocht hem dan voor 63 miljoen euro aan Paris Saint-Germain.

“En welke clausules werden in die deal opgenomen?”, horen we u al denken. Wel, dat is voorlopig nog niet duidelijk. Misschien iets om verder uit te spitten, Football Leaks?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties